Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
geld-verdienen.over-blog.com

Hoe wordt je een succesvol online verkoper?

 

Online verkopen kan je op verschillende manieren doen. Je kan jouw eigen website maken en daarop een webshop plaatsen. Je kan echter ook gebruik maken van al aanwezige online marktplaatsen of een platform om te verkopen.

Verkopen via een bestaande website

Op deze manier kan je snel aan de slag als online verkoper. Je hoeft dan namelijk eerst zelf een webshop op te zetten. Een webshop maken is doorgaans niet zo heel erg moeilijk. Er bestaat behoorlijk wat software waarmee je dit met een paar klikken kan doen. 

Wel is het natuurlijk zo dat een webshop er professionele dient uit te zien. Zeker heden ten dage aangezien het internet aan betrouwbaarheid aan het verliezen is.

Het technische gedeelte mag dan niet zo moeilijk zijn, dat ligt voor het trekken van websitebezoekers geheel anders. Het kost je of veel tijd en moeite of veel geld via het adverteren via verschillende kanalen. 

Snel jouw producten onder de aandacht brengen

Daarom vind ik het persoonlijk dan ook een aanrader eerst eens te beginnen met het verkopen via een al bestaande website. 

Je kan hier denken aan marktplaats, maar daar ben ik persoonlijk niet zo'n fan van. Dit omdat marktplaats niet bekend staat om zijn betrouwbaarheid en bovendien kan het verkopen via marktplaats behoorlijk frustrerend zijn. Je krijgt veel vragen van mensen en bovendien willen zij vaak voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

 

Kies voor een betrouwbaar online platform

Bol.com daarentegen komt veel betrouwbaarder over. Dit omdat je voordat je kan beginnen met verkopen via Bol als ware gescreend wordt. Zo dien je gegevens zoals een kamer van koophandel nummer en btw nummer in te geven. 

Daarnaast genieten kopers via Bol.com behoorlijk wat bescherming. Zij mogen producten terugsturen en gaat er iets mis, dan kunnen zij altijd via Bol.com hun geld terugkrijgen.

Als verkoper zijn dat belangrijke zaken. Omdat mensen Bol.com vertrouwen is verkopen via Bol veel eenvoudiger dan via bijvoorbeeld een marktplaats.

Ook Amazon komt naar Nederland

Volgend jaar komt ook Amazon naar Nederland. Dit geeft nog meer mogelijkheden voor online verkopers. Ben je op dit moment al succesvol via Bol, dan is het waarschijnlijk niet al te moeilijk om ook succesvol te worden via Amazon. 

En in dat geval heb je direct een nog veel groter bereik voor jouw producten.

Hoe wordt je succesvol via Bol.com?

Verkopen via Bol is eigenlijk niet moeilijk. Er zijn een aantal zaken die je echter wel dient te begrijpen. Zo niet, dan is de kans op succes niet al te groot. 

De website mag dan wel veel bezoekers trekken, maar er is natuurlijk ook een gigantisch aanbod van producten. 

De truc is om gevonden te worden tussen dit gigantische aanbod. En dan dienen jouw producten uiteraard ook nog uit te nodigen tot een aankoop. Denk hierbij aan een goede prijs en mooie fotos`s.

Dit zijn echter slechts twee basisbeginselen om te gaan verkopen via Bol. Er zijn nog een aantal andere praktische zaken die je onder de knie dient te hebben. Is dit echter het geval, dan houdt je niks tegen om leuk geld te verdienen door online te gaan verkopen.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post